Monday, May 4, 2015

3 & 4 Mai 2015 Dag 3 & 4




3 mai
I dag dro vi avsted med frisk mot kl 7.30 mot Dome 3683moh. Vi Merket høyden godt, Vi kom til fort opp til 3500m, men store skavler ga større risk en gevinst og vi returnerte så til platået på 3000m, her ble det sen lunsj og så ett halv hjertet forsøk på den andre toppen Cone 3669moh, før sola bikka, så på 3300m satt vi nesa mot camp for jucy middag og en velfortjent pinne; 1800 høydemeter m innbytterpuls, 12 timer og 2,5 mil..dønn slitne- natta på isen

4 mai
Har hvilt i dag, vi trengte en hviledag da vi kjenner høyden godt. Men har også flyttet bace camp 2 km nærmere Gunnbjørn fjeld det høyeste fjellet med sine 3694moh, Brutalt alpint landskap som bader i sol, og vi ligger å slapper av i og utenfor teltet på bre midt mellom hundrevis av topper mellom 2500-3000moh. En helt spesiell eksistensiell nærværende naturopplevelse å være her i historisk vær med knallsol og vindstille. Nattetemp mellom 30-40blå. +grader i sola på dagen. Grønlands østkyst og de enorme fjellene her er helt klart av verdens mektigste og største natur. To små mennesker midt i denne brutale og vakre enorme naturen blir forsvinnende liten, og en god påminnelse om hvor ubetydelige vi egentlig er. Disse fjell og breer som har vært til lenge før mennesket, og is som vil fortsette sin bedagelige men brutale vandring mot havet også lenge etter siste mann har forlatt kloden. Det er godt, men samtidig veldig overveldende å bli så til de grader selvbildejustert, hvem du er, hva du gjør i livet, hva du fremstår som, bil, hus, alt blir bare svært svært magert opp i mot kulissene her. Men på den annen side, så er det dere der hjemme som vi er så glade i i livet vårt som gjør det mulig for oss å gjennomføre denne turen, ved å ha motivasjon både langt frem til livet der hjemme, men akkurat nå, og aller viktigst humør og motivasjon til å gyve løs på utfordringene det neste kvarteret, timen og døgnet. Noe lengre frem er for tidlig å fryde seg over.

I morgen tar vi fatt på Gunnbjørn Fjeld, håper vi får lagt ut rapport om det i morgen.Vi får ikke sendt bilder med vårt satellitt kommunikasjons system, men i denne posten har vi sørget for at administrator får lagt ut noen bilder tatt av Christian Eide ved en tidligere ekspedisjon.



0 comments:

Post a Comment

Contact Us

Name

Email *

Message *